Reglerne i airhockey

Reglerne i airhockey

Reglerne i airhockey er heldigvis ret simple at lære. Dette giver en bedre spilleoplevelse, når reglerne følges. Læs med forneden!

Airhockey er et af de spil, som er nemme og simple at lære, men svære virkelig at mestre og beherske til fulde! Men når det er sagt, og hvis ikke du spiller ofte, så kan du jo bare bruge dit medfødte naturtalent i baren!

Men hvis du spiller ofte og måske endda gerne vil konkurrere med og virkelig slå vennerne på jeres airhockey bord, så kan det hjælpe at kunne reglerne i airhockey og have teknikken i orden.

For at hjælpe dig giver vi i vores korte indlæg her et par tips til, hvordan du kan få mere ud af dit spil. Vi kommer til at kigge på de grundlæggende regler i airhockey og giver dig nogle tips til, hvordan du og dine venner kan forbedre spillet ved at kende reglerne!

Reglerne i airhockey

Når man spiller airhockey, begynder det ligesom fodbold med, at man slår plat og krone om, hvem der starter med at have pucken i besiddelse. Reglerne i airhockey bestemmer således, hvilken side af bordet som hver spiller starter på.

Dernæst skiftes spillerne for hvert nyt spil til at starte med pucken.

  • Hver spiller skal spille fra midten af sin egen side.
  • Efter hvert spil bytter spillerne side.
  • Hver spiller må kun spille med én håndskyder.
  • Den spiller, der bliver scoret på, er også den spiller, som server og starter spillet op igen efter scoringen.

Sådan vinder man spillet

Den første spiller, der får syv mål, er vinderen af spillet.

Enhver, der har spillet airhockey før, ved dog også, at nogle mål er tvivlsomme og kan diskuteres! Det er derfor ikke alle scoringer, der tæller!

Det tæller som en scoring, når pucken…

  • Rikochetterer ud af målet igen, rammer spillerens hånd og går tilbage ind i målet.
  • Rammer spillerens hånd i stedet for at gå i mål, men hvor pucken ville være gået i mål, hvis ikke den havde ramt spillerens hånd først.
  • Er blevet skudt afsted, før bordets motor bliver slukket.

Det tæller ikke som en scoring, når pucken….

  • Rikochetterer ud af målet igen!
  • Scores, mens modstanderen er distraheret.

Straffesituationer i airhockey

Ligesom i fodbold er der visse situationer, som giver straffe. Reglerne i airhockey er krystalklare på dette område.

Du må ikke overskride banens midterlinje. Selvom din håndskyder gerne må røre midterlinjen under kampen, må den aldrig overskride helt. Det tæller som en fejl, hvis mere end halvdelen af din håndskyder overskrider banens centerlinje, som går på tværs af bordet.

Du må ikke få pucken til at flyve væk fra banen. Med andre ord, må du ikke skyde så hårdt til en puck, at den letter fra banen og flyver væk. Det kan selvfølgelig ske i en særligt intens kamp.

Det tæller dog stadigvæk som en straf, og modspilleren får da lov til at få pucken i besiddelse og serve. I det tilfælde at en forsvarende spiller blokerer pucken, og pucken flyver væk fra banen, tæller det ikke som en fejl. Denne situation straffes ikke.

God fornøjelse med spillet! Hvis du spiller så meget airhockey med dine venner, at du slider på udstyret, kan du altid tage et kig på vores tilbehør til airhockey ved at følget linket.

Kategorier

Seneste indlæg

Relaterede indlæg

Reglerne i airhockey

Reglerne i airhockey

Reglerne i airhockey er heldigvis ret simple at lære. Dette giver en bedre spilleoplevelse, når reglerne følges. Læs med forneden! Airhockey er et af de

Læs mere »